Posjetite nas

Lukavačkih brigada bb, Lukavac

Radno vrijeme

Pon-Pet 08:00-20:00

Pozovite nas

Tel: +387 35 413 248

Urologija

Šta je pregled urologa?
Pregled urologa je specijalistički pregled koji na temelju anamneze, kliničkog pregleda te pretraga poput urološkog ultrazvuka, uretrocistoskopije i mikciometrije postavlja dijagnozu uroloških bolesti i propisuje terapiju.

Kada trebate pregled urologa?
Najčešće bolesti i stanja radi kojih je potreban urološki pregled su dobroćudno povećanje prostate (benigna hiperplazija prostate), kamenci u mokraćnom sustavu (bubreg, mokraćovod i mokraćni mjehur), infekcije mokraćnog i muškog spolnog sustava (upale mokraćnog mjehura, bubrega, prostate, epididimisa i testisa), spolno prenosive bolesti, tumori mokraćnog i muškog spolnog sustava, inkontinencija mokraće, muški sterilitet (neplodnost), erektilna disfunkcija. Svi muškarci nakon 45. godine života trebaju jednom godišnje obaviti urološki pregled i ako nemaju simptome (preventivni pregled prostate uz određivanje PSA).
Šta obuhvaća pretraga?
Urološki pregled obuhvaća anamnezu i klinički pregled (pregled/palpaciju trbušne stijenke, vanjskih genitalija, a kod muškaraca često i rektalni pregled prostate).


U našoj ordinaciji možete obaviti:

  • PREGLED UROLOGA SA UZ
  • CIRKUMCIZIJA (sunećenje) U LOKALNOJ ANESTEZIJI

Cirkumcizija (sunećenje)

Zahvat izvodi Mr.med.sci.dr Mustafa Bazardžanović
Specijalista urologije

Obrezivanje djece je mali hirurški zahvat kojim uklanjamo kožicu koja prekriva glavić spolnog organa dječaka. Ovaj zahvat se obavlja na stručan i moderan način te traje 15-20 minuta.

Sunećenje (obrezivanje) je mali operativni zahvat kojim se uklanja kožica (prepucij) koja prekriva glans penisa. Nakon zahvata glans je u potpunosti otkriven. Sunećenje (obrezivanje) je bezbolno jer se radi uz opštu anesteziju. Obrezivanje dječaka se vrši u mnogim zemljama pa tako i u našoj. Mnogo je razloga zbog kojih roditelji obrezuju svoje dječake a glavni su da se obrezivanjem znatno poboljšava higijena penisa i sprečavaju razne bolesti. U Bosni i Hercegovini, pored zdravstvenih i vjerskih razloga zbog kojih većina roditelja suneti svoje dječake, sunećenje takođe predstavlja dio kulture i tradicije.

Sunećenje (obrezivanje) je mali operativni zahvat kojim se uklanja kožica (prepucij) koja prekriva glans penisa. Sunećenje je najčešće izvedeni operativni zahvat na svijetu. Nakon zahvata glans je u potpunosti otkriven.

Sunećenje nije traumatičan zahvat jer se radi pod lokalnom anestezijom ili sa kratkotrajnim uspavljivanjem tako da dijete ne osjeća nikakvu bol. Kratkotrajno uspavljivanje ne podrazumijeva opštu anesteziju nego se odnosi na duboku sedaciju. To je stanje smanjene svijesti koje se postiže davanjem određenih lijekova koji djeluju na središnji živčani sistem. Sunećenje se obavlja na stručan i moderan način, te traje oko 15 minuta. Nakon par dana zacjeljivanja i njege dijete sve to zaboravi kao da se ništa nije desilo.

© 2020 | Osteomedic Lukavac
Centar za fizioterapiju i alternativnu medicinu
Sva prava pridržana.

Designed by:
X

Zaštićen sadržaj

Zabranjeno kopiranje i preuzimanje sadržaja bez odobrenja vlasnika stranice.